GDPR - För kännedom till alla medlemmar i RAV

Du får den här informationen eftersom du är medlem hos RAV. Du har säkert hört talas om GDPR åtskilliga gånger vid det här laget. GDPR står för General Data Protection Regulation och är en ny dataskyddslag som börjar gälla inom EU den 25 maj. GDPR ersätter den svenska personuppgiftslagn (PuL). Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktig för oss. För att du ska känna dig trygg med hur RAV behandlar dina uppgifter har vi sett över vårt medlemsregister och använder oss av en molnbaserad tjänst hos Visma som följer GDPR.

För våra medlemmar i RAV innebär förordningen att vi ska redovisa vilka personuppgifter vi har, hur vi hanterar dem och vad vi använder dem till.

Vi har följande personuppgifter i vårt medlemsregister:

• Namn
• Adress
• Telefonnummer
• Mailadress
• Uppgifter om du är anhörig, stödmedlem eller sponsor

Vi använder dessa personuppgifter för att kunna göra följande:

• Avisera medlemsavgift
• Redovisa medlemsantal vid ansökningar av medel till organisationen
• Inhämta medlemmarnas synpunkter på verksamheten genom enkäter
• Vi gör utskick med b la inbjudan till aktiviteter, informationsblad och medlemstidning

När du ansökte om medlemskap i RAV lämnade du själv dina personuppgifter. Vi betraktar detta som ditt medgivande till att vi hanterar dina personuppgifter på detta sätt. Om du väljer att avsluta ditt medlemskap tas dina personuppgifter bort automatiskt. Du måste dock meddela oss att du vill avsluta ditt medlemskap. Tänk på att meddela oss dina uppgifter om du byter adress, telefonnummer så vi alltid har korrekta uppgifter till dig. Då undviker du också att missa viktig information från oss. Har du några frågor kan du alltid kontakta RAV. Mer information om GDPR finns på Datainspektionens hemsida www.datainspektionen.se

Vid funderingar kontaka språkrör Ewa-Britt Gabrielsen 070-534 18 82 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 Vänliga hälsningar Styrelsen för RAV

Nyheter