Styrelsen

Styrelse

Telefonnummer - Styrelse

Mailadress - Styrelse

95694826_10158304422143024_7737229025050886144_n

Ewa-Britt Gabrielsen

Språkrör och ledamot

roland.jangestig

Roland Jangestig

Kassör och ledamot

Susanne_Klatzkow_2

Susanne Klatzkow

Ledamot

Magnus_ljung

Magnus Ljung

Språkrör och ledamot

fbt

Anne Strand

Suppleant

Camilla Malmström

Ledamot

Revisorer

Mats Lindblom

Auktoriserad revisor - GefleRevisorerna AB

Teresia Östmark

Auktoriserad revisor - GefleRevisorerna AB

Valberedning

Johan Lundberg

Guldsponsor - Chefunited AB

Hoda Khaskie

Anhörigmedlem

Vill du arbeta med ett viktigt uppdrag som styrelsemedlem?

Vill du vara med att arbeta, stödja RAV med dina erfarenheter och hjälpa organisationen framåt i ett viktigt styrelseuppdrag? Kontakta någon i valberedningen i god tid inför nästa årsmöte som kommer bli 2021. Senaste årsmöte var den 27 maj 2020.

Valberedningen söker regelbundet efter att med hitta engagerade medlemmar som kan tänka sig en förtroendepost i styrelsen. En styrelseledamot deltar i möten 10 ggr/år. Då RAV är en rikstäckande organisation sker möten via telefon om inget annat meddelats. Ytterligare uppdrag inom styrelsen kan skräddarsys utifrån situation och geografiskt läge. Efter vad valberedningen kunnat utläsa bl.a. via protokoll och RAVs forum sker nu en kraftig spridning och upplysning om RAV i stora delar av Sverige.

 Vi söker kandidater till såväl ordinarie ledamöter som suppleanter. Har du eller någon i din närhet tidigare erfarenhet av ex. föreningsarbete eller andra kunskaper som kan stärka och hjälpa RAVs framtida arbete, välkomnar vi en (referenser krävs från icke medlem) intresseanmälan.

Vill du vara med att driva och sprida RAVs viktiga frågor och stöd för anhöriga till våldsdödade, meddela oss tillsammans med kontaktuppgifter via valberedningens mail.

Språkrör, föreläsare och ledamot

Ewa-Britt Gabrielsen

Hej, jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle. Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.

Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.

Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.

Föreläsningen består av en bildpresentation av Marcus där man får lära känna honom medan jag berättar. Efter det följer ett bildspel med musik från platsen där allt hände och fram till domarna som avkunnades. Sist spelas en sång som Marcus bästa barndomsvän skrev den natten när han fick reda på vad som hänt. Efteråt får man ställa frågor. Föreläsningen tar cirka 60 till 90 minuter.

Ledamot, kassör och föreläsare

Roland Jangestig

Jag heter Roland Jangestig och är gift, trebarnspappa och morfar. Min äldsta dotter Emma och hennes barn, mina barnbarn, blev attackerade i sitt hem i Arboga 2008. Barnen Maximilian och Saga överlevde inte överfallet men Emma klarade sig nästan helt utan men.

Mitt engagemang i RAV är för att kunna hjälpa och stötta andra anhöriga som har hamnat i en liknande situation där samhället inte ger tillräckligt stöd. Jag vet tyvärr av egen erfarenhet att man står väldigt ensam när det värsta händer. Jag vill med min medkänsla och erfarenhet ge stöd och hjälp till andra drabbade. Samtidigt vill jag bidra till att påverka politiker för att skapa ett bättre klimat för våldsdrabbade och deras anhöriga.

Ledamot och hemsideansvarig

Susanne Klatzkow

Jag heter Susanne Klatzkow och är dotter till guldsmeden som rånmördades den 27 mars 2013 i Stockholm. År 2015 kom jag i kontakt med RAV och ett år senare gick jag med i styrelsen. Det var först här som jag började bearbeta livet efter min pappas död. Det är en resa som alltid kommer att fortgå, men som med tiden innehåller mindre ilska och en hanterbar sorg. I RAV har jag hittat människor som förstår mig samt ger mig stöd och acceptans för mina känslor.

Jag drivs av engagemanget att hjälpa andra anhöriga till våldsdödade men också av att få vara delaktig i RAV:s viktiga arbete med att förändra och förbättra samhällets stora brister gällande anhöriga till våldsdödade. För mig är det viktigt att få politiker att engagera sig i dessa brister och arbeta för förbättringar.

Ledamot och språkrör

Magnus Ljung

Jag heter Magnus Ljung och gick med i RAVs styrelse 2018. Jag är den ende i styrelsen som inte fått mitt liv förevigt förändrat av att en anhörig slitits bort från mig. Min drivkraft att jobba med detta kommer bl a från en bakgrund inom polisen i nästan 25 år. Jag har, allt för ofta, tagit hand om personer som utsatts för våld och även deras anhöriga. Jag har sett den enorma tomhet som ett dödsbud skapar och även förundrats över hur lite samhället stöttar människorna i dessa situationer.

Jag har sedan en tid lämnat polisen och jobbar nu som samordnare för mänskliga rättigheter med inriktning på jämställdhet, hedersrelaterat våld och våldsbejakande extremism för en kommun.

Jag hoppas att jag med min bakgrund ska kunna vara till nytta för RAV och de människor som på något sätt hamnar i denna kontext. Även om mina erfarenheter inte kan jämföras med någon som drabbats så är jag övertygad om att jag kan göra en insats genom mitt engagemang.

Ledamot och föreläsare

Eva Berglund

Hej,

Jag heter Eva Berglund. Min älskade son Mikael mördades i november 2017 av två så kallade “bröder” i en MC-klubb.

Vi vet inte varför han mördades och kommer nog aldrig att få veta heller. Mikael var en sökare och vid ca 36 års ålder hamnade han i detta. I dagens samhälle är grupptrycket stort och många individer känner sig vilsna. Det är alldeles för lätt att falla för fina ord och fagra löften. 

Vi får leva med livslång sorg och oändlig saknad. 

Suppleant och föreläsare

Anne Strand

Hej,

Mitt namn är Anne Strand och jag är mamma till tre barn, två döttrar och en son. April 2018 började våran mardröm, när polisen kom hem en morgon mellan kl 4–5 och meddelade att min yngsta dotter Evelina var avliden och en man satt häktad. Evelina fördes till Karolinska sjukhuset i Solna med ambulans, men hennes liv gick inte att rädda.

Efter en evighet (tyckte jag) fick polisen klartecken att vi kunde åka till Karolinska, för att få se våran dotter och bekräfta att det var våran Evelina, men då vi anlände var den tekniska undersökningen inte klar, så vi blir hänvisade till ett rum i väntan på att de slutförde undersökningen. Efter en liten stund kom en kvinnlig läkare och meddelade att de inte kunde rädda Evelinas liv och att vi skulle få se henne om en liten stund, med absolut inte röra henne så vi inte skulle förstöra några bevis.

Evelina  var 18 år och 15 dagar när då hon mörades på sin första date.