Seminarium

Brottsofferdagen 22 februari 2018
RAV anordnar ett seminarium den 22 februari, Norra Latin i Stockholm.
Mer info kommer längre fram 

Lyckat seminarium på brottsofferdagen

RAV:s SEMINARIUM PÅ BROTTSOFFERDAGEN, 22 FEBRUARI 2017

RAV genomförde för första gången ett seminarium på Brottsofferdagen, på Norra Latin i Stockholm. Cirka 60 personer deltog från polisen, socialförvaltningar, Svenska kyrkan, SAMS, brottsofferjourer med många fler.

Föreläsare för dagen var:
Carina Molin gav sin bild om vad som händer med människor som råkar ut för det värsta som kan hända - att få sitt barn mördat. Vidare så redovisade hon om RAV:s syfte, verksamhet och mål.
Thomas Bodström som på ett utomordentligt sätt redogjorde för målsägandebiträdets roll och ansvar. En kunskap som är mycket bristfällig i samhället.
Hasse Aro berättade om sin långa erfarenhet som journalist och programledare, och sin bild av brottsutsattas familjer. Vidare så berättade han om medias hantering av anhöriga till våldsdödade, på gott och ont.
Björn Lagerbäck grundare av Brottsofferjouren, berättade om sitt idoga arbete med brottsutsatta människor. Björn har medverkat till att på många sätt göra skillnad för de som blivit brottsutsatta i samhället.

Det var en uppskattad dag av såväl RAV som deltagarna. Utvärderingen från deltagarna gav en mycket bra respons. RAV vill åter igen tacka föreläsarna för en mycket lyckad dag.

Nu blickar vi framåt och börjar planera vårt seminarium 2018

Föreningar som RAV samarbetar med

 

SAMARBETE FÖR MÄNNISKOR I SORG (SAMS)
RAV är en av medlemsorganisationerna som representerar SAMS. I grunden består SAMS av sex föreningar som verkar för ökad kunskap om sorg och soregreaktioner. SAMS bedriver informationsverksamhet för såväl de som drabbats, som människor som kommer i kontakt med dem. SAMS är rikstäckande. Följande föreningar samt RAV är medlemmar i SAMS:

Randiga Huset
www.randigahuset.se
​SPES Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandestöd
www.spes.se​
​VIMIL - Vi som mist någon mitt i livet
www.vimil.se
​VSFB - Vi Som Förlorat Barn
www.vsfb.se
Febe - nätverk för föräldrar som förlorat barn
www.febe.net

​SAMS finns även på Facebook @SamsSamarbeteForManniskorISor
www.samsorg.se

Syskon- och vänträff 2018

RAV kommer att anordna syskon- och vänträffar även under 2018. Förra året hade vi på försök i Stockholm och kommer nu utöka träffarna även till Göteborg och Gävle. 

Välkommen på träff den 22 april och den 21 oktober 

Har du förlorat ett syskon eller en vän genom våldsbrott? Du är då välkommen till RAV:s syskon- och vänträff

RAV anordnar en träff för er som är syskon och kanske vill gå med en vän som inte är anhörig till en våldsdödad. Behovet att prata om sin vän med andra som förstår hur det känns kan vara stort. Här kan man lätta sitt hjärta med andra som likt dig förlorat en nära vän. Det kan finnas många känslor att hantera, men här får man både vara arg, ledsen men även känna glädje och stolthet över att just han/hon varit en del i ditt liv. Det spelar ingen roll om det gått många år eller om det nyligen hänt.

Några från RAV:s styrelse kommer att medverka och vi bjuder på dryck och smörgås. Anmälan senast den 15 april till Ewa-Britt Gabrielsen 070-534 18 82.

Varmt välkomna!

RAV

Anhörigträffar 2018

Anhörigträffar 2018 är planerade till den 4 mars, 6 maj, 2 september och 4 november

Välkommen på träff i Stockholm, Göteborg, Gävle eller Örebro kl 12:00 - 16:00. OBS! Första träffen i Örebro blir 6 maj.

Nya som gamla anhöriga medlemmar hälsas välkomna till anhörigträff. Träffen är för dig/er som är närmast anhörig till våldsdödad. Här finns inga krav om berättelser om man inte själv vill, bara vetskapen att omges av andra anhöriga kan räcka första gången. Alla anhöriga som finns med på träffen har alla genomgått helvetet i efterlivet och förstår din situation.

RAV bjuder på kaffe och smörgås.

Anmälan till Ewa-Britt Gabrielsen eller 070-5341882, eller direkt till våra kontaktpersoner för respektive stad. Frågor gällande träffen eller ett medlemsskap besvaras av Ewa-Britt, du kan även kika på vår hemsida medlem.

Adresser och kontaktpersoner till våra träffar i respektive stad 

STOCKHOLM, Kungsgatan 3, kontaktperson: Carina Molin 070-490 05 30 

GÄVLE, Söders Källa, Södra Kansligatan 22, kontaktperson: Ewa-Britt Gabrielsen 070-534 18 82

GÖTEBORG, Kontaktperson: Ewa-Britt Gabrielsen 070-534 18 82

ÖREBRO, Kontaktperson: Ewa-Britt Gabrielsen 070-534 18 82

Anhörigträff Stockholm 1 november

Plats. Kungsgatan 3
Tid: Kl.12-16
Senast anmälan 28 oktober till Ewa-Britt Gabrielsen på telefon: 070-534 18 82
RAV bjuder på kaffe/dryck och smörgås.
Hjärtligt Välkommen !

  • 1
  • 2