RAV vill härmed bjuda in till en efterlängtad anhörighelg med tid för samtal och
omtanke. Anhörighelgen går även detta år i Dialogens tecken då vi vill ge våra
medlemmar möjlighet till tid för gemenskap, samtal och omtanke. Helgen syftar
också till att sprida kunskap och lära av varandra om sådant som anhöriga till
våldsdödade kan komma i kontakt med i processen efter händelsen.
När: den 21-23 september 2018
Start: lördag 22 september 09.30
Avslutning: söndag 23 september 14.00
Plats: Lillsved, Värmdö Stockholm
Målgrupp: Nära anhöriga till våldsdödade över 18 år, alternativt i sällskap med
målsman.
RAV bjuder på mat och logi till en egenkostnad om 500 kr per person, betalas
vid anmälan.
Helpension
Under lördagen står RAV för efterlängtad anhörighelg med frukost, lunch, eftermiddagskaffe och tvårättersmiddag. På söndagen bjuds det på frukost och lunch innan helgen avslutas. De medlemmar som checkar in under fredagen, står
själva för eventuella matkostnader. Representanter från styrelsen kommer också att finnas på plats från fredag kväll.
Anmälan och frågor
Anmälan till RAV:s anhörighelg görs till mejl: eller SMS till 070-5341882, senast den 1 augusti. Går även bra att skicka brev till Ewa-Britt Gabrielsen, Stabbläggargatan 44, 804 31 Gävle.
Lördag 09.30 – språkrören hälsar välkommen och introducerar helgen, med efterföljande presentation av styrelsen och övriga deltagare. Under lördagen gästas vi av Katarina Tingström, präst och legitimerad psykoterapeut. Hon har tidigare varit verksam i många år som försvarsmaktspräst och polispräst i Region Stockholm. Som präst i Svenska kyrkan har hon arbetat i över 25 år. I sitt yrkesliv har hon ofta mött anhöriga till avlidna och ställs inför svåra frågor kring liv och död. Hon har en gedigen erfarenhet av att arbeta med samtal och möta både enskilda och arbetsplatser i kris. Katarina är även utbildad handledare. Hon är en ofta anlitad föreläsare och hennes föreläsningar präglas av stor värme och bitvis humor, trots de tunga ämnena.
Övrig tid går åt till samtal på Deltagarnas villkor. Under lördag kväll hoppas vi på att ordna en ljusmanifestation för att hedra våra våldsdödade anhöriga, lite beroende på väder och vind.
Söndag 09.00 – fortsätter vi med samtal på Deltagarnas villkor och avslutar med en sammanfattning och utvärdering av helgen. För mer information Besök RAV:s hemsida www.rav.se eller ring Ewa-Britt Gabrielsen 070 534 18 82
500 kr per person betalas in vid anmälan till: Pg: 177 84 32-3 eller Swish: 123 464 04 39 Märk inbetalningen med: Anhörighelg 2018 samt namn på deltagare.
Under helgen kommer de minnesflaggor som RAV:s medlemmar har sytt att visas. Ta gärna med en foto eller liknande på din saknade familjemedlem.
Sista anmälningsdag är 1 augusti Platserna är begränsade. Så först till kvarn……
Lillsvedsvägen 100 Värmdö
Ni som kommer med tåg, det går direktbuss nr: 437 från slussen, Lillsved är slutstation och tar ca 45 min. (bussen går inte så ofta så kolla med SL trafik)
Ni som kommer norrifrån kan med fördel ta Vaxholmsfärjan (Vaxholm, Rindö, Värmdö och kliver av vid Lillsveds brygga) turen tar ca 1 timme 40 min.
Med bil från Stockholm Värmdövägen väg 222 mot Gustavsberg, vid en rondell i Grisslinge sväng vänster mot Vaxholm väg 274, när man kört igenom Hemmesta så svänger man till vänster efter någon minut mot (Vaxholm) Siggesta efter ca 3 km höger in på Lillsvedsvägen.
Språkrör Carina Molin
070-490 05 30
Språkrör Ewa-Britt Gabrielsen
070-534 18 82
Hej, jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle. Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.
Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.
Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.
Föreläsningen består av en bildpresentation av Marcus där man får lära känna honom medan jag berättar. Efter det följer ett bildspel med musik från platsen där allt hände och fram till domarna som avkunnades. Sist spelas en sång som Marcus bästa barndomsvän skrev den natten när han fick reda på vad som hänt. Efteråt får man ställa frågor. Föreläsningen tar cirka 60 till 90 minuter.