Föreläsning

Boka RAV som föreläsare

Livet kan förändras på en sekund, då man utsätts för det meningslösa våldet. Vi har för närvarande inom RAV tre föreläsare som berättar om vad som hänt dem och hur livet trots allt måste gå vidare.

Är du rektor, lärare på en skola, arbetsgivare, ansvarig inom polisen eller tillhör du någon annan viktig samhällsgrupp och som vill medverka till att försöka förhindra våldet. Boka en föreläsning med någon av oss i RAV.

RAV tar 6 000 kr för en föreläsning som är på mellan 60 och 90 minuter plus reseersättning. Detta ska täcka föreläsarens omkostnader och resterande belopp går till organisationen. Rabatterat pris för skolor och ungdomsverksamhet: 3 500 kr, eventuella resekostnader tillkommer.

Anne Strand
thumbnail_IMG_20210225_163647

Anne Strand

Suppleant

Hej,

Mitt namn är Anne Strand och jag är mamma till tre barn, två döttrar och en son. April 2018 började våran mardröm, när polisen kom hem en morgon mellan kl 4–5 och meddelade att min yngsta dotter Evelina var avliden och en man satt häktad. Evelina fördes till Karolinska sjukhuset i Solna med ambulans, men hennes liv gick inte att rädda.

Efter en evighet (tyckte jag) fick polisen klartecken att vi kunde åka till Karolinska, för att få se våran dotter och bekräfta att det var våran Evelina, men då vi anlände var den tekniska undersökningen inte klar, så vi blir hänvisade till ett rum i väntan på att de slutförde undersökningen. Efter en liten stund kom en kvinnlig läkare och meddelade att de inte kunde rädda Evelinas liv och att vi skulle få se henne om en liten stund, med absolut inte röra henne så vi inte skulle förstöra några bevis.

Evelina  var 18 år och 15 dagar när då hon mörades på sin första date. 

Skicka en oförpliktande förfrågan

Skicka enkelt en förfrågan till oss via formuläret nedan. 

Språkrör, föreläsare och ledamot

Ewa-Britt Gabrielsen

Hej, jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle. Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.

Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.

Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.

Föreläsningen består av en bildpresentation av Marcus där man får lära känna honom medan jag berättar. Efter det följer ett bildspel med musik från platsen där allt hände och fram till domarna som avkunnades. Sist spelas en sång som Marcus bästa barndomsvän skrev den natten när han fick reda på vad som hänt. Efteråt får man ställa frågor. Föreläsningen tar cirka 60 till 90 minuter.