Nyheter

Lyckat seminarium på brottsofferdagen

RAV:s SEMINARIUM PÅ BROTTSOFFERDAGEN, 22 FEBRUARI

RAV genomförde för första gången ett seminarium på Brottsofferdagen, på Norra latin i Stockholm. Cirka 60 personer deltog från polisen, socialförvaltningar, Svenska kyrkan, SAMS, brottsofferjourer med många fler.

Föreläsare för dagen var:
Carina Molin gav sin bild om vad som händer med människor som råkar ut för det värsta som kan hända – att få sitt barn mördat. Vidare så redovisade hon om RAV:s syfte, verksamhet och mål.
Thomas Bodström som på ett utomordentligt sätt redogjorde för målsägandebiträdets roll och ansvar. En kunskap som är mycket bristfällig i samhället.
Hasse Aro berättade om sin långa erfarenhet som journalist och programledare, och sin bild av brottsutsattas familjer. Vidare så berättade han om medias hantering av anhöriga till våldsdödade, på gott och ont.
Björn Lagerbäck, grundare av Brottsofferjouren, berättade om sitt idoga arbete med brottsutsatta människor. Björn har medverkat till att på många sätt göra skillnad för de som blivit brottsutsatta i samhället.


Det var en uppskattad dag av såväl RAV som deltagarna. Utvärderingen från deltagarna gav en mycket bra respons. RAV vill åter igen tacka föreläsarna för en mycket lyckad dag.

Nu blickar vi framåt och börjar planera vårt seminarium 2018

Dela nyhet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype

Fler nyheter

Inställda anhörigträffar

På grund av rådande Covid-19 så kommer vi tyvärr inte kunna genomföra planerade träffar innan sommaren. Vi är många som behöver träffas…

Läs mer »

Språkrör, föreläsare och ledamot

Ewa-Britt Gabrielsen

Hej, jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle. Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.

Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.

Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.

Föreläsningen består av en bildpresentation av Marcus där man får lära känna honom medan jag berättar. Efter det följer ett bildspel med musik från platsen där allt hände och fram till domarna som avkunnades. Sist spelas en sång som Marcus bästa barndomsvän skrev den natten när han fick reda på vad som hänt. Efteråt får man ställa frågor. Föreläsningen tar cirka 60 till 90 minuter.