Styrelsen

Styrelse

Telefonnummer - Styrelse

Mailadress - Styrelse

Styrelsemöte

Underlag - Styrelsemöte april 2024

Revisorer

Mats Lindblom

Auktoriserad revisor - GefleRevisorerna AB

Teresia Östmark

Auktoriserad revisor - GefleRevisorerna AB

Valberedning

Johan Lundberg

Guldsponsor - Chefunited AB

Hoda Khaskie

Anhörigmedlem

Vill du arbeta med ett viktigt uppdrag som styrelsemedlem?

Vill du vara med att arbeta, stödja RAV med dina erfarenheter och hjälpa organisationen framåt i ett viktigt styrelseuppdrag? Kontakta någon i valberedningen i god tid inför nästa årsmöte som kommer bli 2021. Senaste årsmöte var den 27 maj 2020.

Valberedningen söker regelbundet efter att med hitta engagerade medlemmar som kan tänka sig en förtroendepost i styrelsen. En styrelseledamot deltar i möten 10 ggr/år. Då RAV är en rikstäckande organisation sker möten via telefon om inget annat meddelats. Ytterligare uppdrag inom styrelsen kan skräddarsys utifrån situation och geografiskt läge. Efter vad valberedningen kunnat utläsa bl.a. via protokoll och RAVs forum sker nu en kraftig spridning och upplysning om RAV i stora delar av Sverige.

 Vi söker kandidater till såväl ordinarie ledamöter som suppleanter. Har du eller någon i din närhet tidigare erfarenhet av ex. föreningsarbete eller andra kunskaper som kan stärka och hjälpa RAVs framtida arbete, välkomnar vi en (referenser krävs från icke medlem) intresseanmälan.

Vill du vara med att driva och sprida RAVs viktiga frågor och stöd för anhöriga till våldsdödade, meddela oss tillsammans med kontaktuppgifter via valberedningens mail.

Språkrör, föreläsare och ledamot

Ewa-Britt Gabrielsen

Hej, jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle. Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.

Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.

Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.

Föreläsningen består av en bildpresentation av Marcus där man får lära känna honom medan jag berättar. Efter det följer ett bildspel med musik från platsen där allt hände och fram till domarna som avkunnades. Sist spelas en sång som Marcus bästa barndomsvän skrev den natten när han fick reda på vad som hänt. Efteråt får man ställa frågor. Föreläsningen tar cirka 60 till 90 minuter.

Ledamot och föreläsare

Eva Berglund

Hej,

Jag heter Eva Berglund. Min älskade son Mikael mördades i november 2017 av två så kallade “bröder” i en MC-klubb.

Vi vet inte varför han mördades och kommer nog aldrig att få veta heller. Mikael var en sökare och vid ca 36 års ålder hamnade han i detta. I dagens samhälle är grupptrycket stort och många individer känner sig vilsna. Det är alldeles för lätt att falla för fina ord och fagra löften. 

Vi får leva med livslång sorg och oändlig saknad. 

Suppleant, kassör och föreläsare

Roland Jangestig

Jag heter Roland Jangestig och är gift, trebarnspappa och morfar. Min äldsta dotter Emma och hennes barn, mina barnbarn, blev attackerade i sitt hem i Arboga 2008. Barnen Maximilian och Saga överlevde inte överfallet men Emma klarade sig nästan helt utan men.

Mitt engagemang i RAV är för att kunna hjälpa och stötta andra anhöriga som har hamnat i en liknande situation där samhället inte ger tillräckligt stöd. Jag vet tyvärr av egen erfarenhet att man står väldigt ensam när det värsta händer. Jag vill med min medkänsla och erfarenhet ge stöd och hjälp till andra drabbade. Samtidigt vill jag bidra till att påverka politiker för att skapa ett bättre klimat för våldsdrabbade och deras anhöriga.

Maria Aronsson

Hej
Jag heter Maria Aronsson och är lillasyster till Mikael som mördades i det så kallade “HA-mordet” i Karlstad 2017.

Mitt engagemang i RAV och styrelsen har växt fram då jag vill kunna bli ett stöd för andra anhöriga till våldsdödade. Även möjligheten att påverka politiker och styrande instanser till bättre förståelse för anhöriga till våldsdödade känns viktig, efter att som anhörig tvingats genomgå rättsprocedurer, överklagan, väntan på att dom ska vinna laga kraft och skadestånd anser jag att det finns mycket som kan förbättras inom svenskt rättsväsende. För att få ut skadestånd från de dömda måste anhöriga själva vända sig till kronofogden, försäkringsbolag och ofta brottsoffermyndigheten. Jag vill jobba för att RAV ska vara en mötesplats där anhöriga till våldsdödade ska kunna träffa andra i en liknade situation och att vi tillsammans mitt i sorgen ska kunna finna strimmor av ljus genom varandra. 

Anders Lövgren

Hej,

Anders Lövgren. Gift med Carina.
Vi gifte oss på Arlanda 4 december 2019 och skulle den 17 dec ha en ceremoni på stranden då Carina fyllde 50 år.
Men den 12 dec kom massor av sms på telefonen och vi fick reda på att Phillip, Carinas son blivit skjuten till döds med 9 skott.
För oss blev allt svart men tur att vi kom i kontakt med RAV.
Jag engagerar mig i detta då det är jätte viktigt att det måste finnas ett bättre stöd för alla som är drabbade.
Jag är med som ledamot samt engagerad i styrelsen.

Matilda Arnesdotter

Hej!

Jag heter Matilda Arnesdotter. Min närmaste vän blev knivmördad 2016 och mitt liv mörknade på en sekund. 2017 blev jag medlem i RAV och var på min första anhörighelg. Då förändrades mitt liv igen, långsamt blev det ljusare. Smärtan och alla frågor försvinner aldrig, men genom att vara i en tillåtande miljö bland andra med liknande erfarenheter, går det att hitta nya förhållningssätt. För mig har det varit viktigt att få sätta ord på det jag bär på inombords.

Nu är jag kontaktperson och ordnar anhörigträffarna i Västra Götaland. Hos oss går det bra att prata eller bara lyssna. På våra möten finns plats för såväl fula ord som tårar och skratt. Jag vill att du som mist en nära älskad i våldsbrott, ska känna dig så välkomnad som jag kände mig.

Genom att vara med i RAV:s styrelse vill jag också bidra till att utveckla samhällets stöd för anhöriga till våldsdödade.

Carina Westner

Jag heter Carina Westner och bor i Hudiksvall. Är gift sedan 39 år tillbaka och har två adopterade barn. En son från Colombia och en dotter som är född i Sverige med kurdiskt/svenskt ursprung. 

Jag är utbildad barnskötare och sjuksköterska och arbetar som det senare sedan 17 år tillbaka. Brinner för den palliativa vården samt smärtproblematiken. Jag har stor erfarenhet av att möta människor som förlorat sina nära o kära i svår sjukdom eller genom ålderdom. Har haft oräkneliga samtal med anhöriga genom åren. Den 22:a december 2016 förlorade jag min mamma, Vanja. Hon blev, tillsammans med sin granne, mördad av en ung psykiskt sjuk man. Detta gjorde att jag än mer brinner för att lindra smärta och ångest hos människor i kris. Jag lär mig något nytt varje dag och ser styrelseuppdraget som en uppgift att både lära ut till andra och att själv lära mig nya saker. Jag tror att min erfarenhet inom vården och barnomsorgen kan tillföra en del till sammansättningen i RAV:s styrelse.

Yamile Lindgren

Jag är journalist och författare med stort engagemang för brottsoffer.

En nära vän till mig blev mördad sommaren 2001, bara 18 år ung. Jag brukar kalla smärtan och sorgen efter den fruktansvärda händelsen som en taggtråd i mitt hjärta. Oftast gör den inte så ont längre, jag minns numera mest hennes skratt och våra minnen från högstadiet, men ibland slår smärtan till som en taggtråd. Den kan utlösas av ett minne, en låt, ett nytt våldsdåd …

Jag har lärt mig mycket om brottsofferstödjande och brottsförebyggande arbete genom att bland annat ha arbetat för Stiftelsen Tryggare Sverige, genom att frilansa för tidningen Brottsoffer och genom flera boksamarbeten. Och inte minst var jag med 2009 när RAV fick sin nystart. Att återigen bli invald i RAV:s styrelse efter drygt tio år känns som ett hedersuppdrag och jag hoppas kunna bidra till det viktiga arbetet för anhöriga och andra närstående till våldsdödade genom värme och lyhördhet.