Aktiviteter & Träffar

Ett värmande stöd

Att få och ge stöd

Att mista en anhörig eller vän genom mord är en traumatisk upplevelse och vi vet att många behöver stöd och hjälp. Våra aktiviteter och träffar är till för att visa vårt stöd, få stöd, krama om varandra och hjälpas åt.

RAV:s syfte är att verka stödjande och opinionsbildande för att anhöriga och andra närstående till dem som har mördats, eller kan antas ha blivit dödade genom våldsbrott, skall få ett bättre stöd från både omvärld och samhälle.

Aktuellt

Aktuellt i RAV 2024

Januari

  • 20/1 Anhörigträff 20 januari 2024
  • 20/1 Anhörigträff Uppsala 20 januari 2024


Februari

 
Mars

  • 24/3 Årsmöte på Clarion Hotell Gillet i Uppsala
  • 17/3 Anhörigträff i Göteborg 17 mars 2024 

 

April

  • 20/4 Anhörigträff i Malmö 20 april 2024

Maj

  • 3 – 5 /5 Anhörighelg på Orbaden Spa och Resort

 

Juni

  • 1/6 Anhörigträff i Göteborg 1 juni 2024 


Juli


Augusti

 

September


Oktober


November


December

Aktuellt i RAV 2023

Aktuellt i RAV 2022

Din gåva gör skillnad

RAV är anslutna till 90-konto. Det innebär att organisationen  kontrolleras av 90-konto och följer Svensk insamlingskontrolls regler. Det är din garanti och vårt löfte att din gåva gör skillnad. 

Språkrör, föreläsare och ledamot

Ewa-Britt Gabrielsen

Hej, jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle. Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.

Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.

Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.

Föreläsningen består av en bildpresentation av Marcus där man får lära känna honom medan jag berättar. Efter det följer ett bildspel med musik från platsen där allt hände och fram till domarna som avkunnades. Sist spelas en sång som Marcus bästa barndomsvän skrev den natten när han fick reda på vad som hänt. Efteråt får man ställa frågor. Föreläsningen tar cirka 60 till 90 minuter.