Styrelsen

Styrelse

Telefonnummer - Styrelse

Mailadress - Styrelse

Styrelsemöte

Underlag - Styrelsemöte april 2021

Revisorer

Mats Lindblom

Auktoriserad revisor - GefleRevisorerna AB

Teresia Östmark

Auktoriserad revisor - GefleRevisorerna AB

Valberedning

Johan Lundberg

Guldsponsor - Chefunited AB

Hoda Khaskie

Anhörigmedlem

Vill du arbeta med ett viktigt uppdrag som styrelsemedlem?

Vill du vara med att arbeta, stödja RAV med dina erfarenheter och hjälpa organisationen framåt i ett viktigt styrelseuppdrag? Kontakta någon i valberedningen i god tid inför nästa årsmöte som kommer bli 2021. Senaste årsmöte var den 27 maj 2020.

Valberedningen söker regelbundet efter att med hitta engagerade medlemmar som kan tänka sig en förtroendepost i styrelsen. En styrelseledamot deltar i möten 10 ggr/år. Då RAV är en rikstäckande organisation sker möten via telefon om inget annat meddelats. Ytterligare uppdrag inom styrelsen kan skräddarsys utifrån situation och geografiskt läge. Efter vad valberedningen kunnat utläsa bl.a. via protokoll och RAVs forum sker nu en kraftig spridning och upplysning om RAV i stora delar av Sverige.

 Vi söker kandidater till såväl ordinarie ledamöter som suppleanter. Har du eller någon i din närhet tidigare erfarenhet av ex. föreningsarbete eller andra kunskaper som kan stärka och hjälpa RAVs framtida arbete, välkomnar vi en (referenser krävs från icke medlem) intresseanmälan.

Vill du vara med att driva och sprida RAVs viktiga frågor och stöd för anhöriga till våldsdödade, meddela oss tillsammans med kontaktuppgifter via valberedningens mail.

Språkrör, föreläsare och ledamot

Ewa-Britt Gabrielsen

Hej, jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle. Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.

Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.

Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.

Föreläsningen består av en bildpresentation av Marcus där man får lära känna honom medan jag berättar. Efter det följer ett bildspel med musik från platsen där allt hände och fram till domarna som avkunnades. Sist spelas en sång som Marcus bästa barndomsvän skrev den natten när han fick reda på vad som hänt. Efteråt får man ställa frågor. Föreläsningen tar cirka 60 till 90 minuter.

Suppleant, kassör och föreläsare

Roland Jangestig

Jag heter Roland Jangestig och är gift, trebarnspappa och morfar. Min äldsta dotter Emma och hennes barn, mina barnbarn, blev attackerade i sitt hem i Arboga 2008. Barnen Maximilian och Saga överlevde inte överfallet men Emma klarade sig nästan helt utan men.

Mitt engagemang i RAV är för att kunna hjälpa och stötta andra anhöriga som har hamnat i en liknande situation där samhället inte ger tillräckligt stöd. Jag vet tyvärr av egen erfarenhet att man står väldigt ensam när det värsta händer. Jag vill med min medkänsla och erfarenhet ge stöd och hjälp till andra drabbade. Samtidigt vill jag bidra till att påverka politiker för att skapa ett bättre klimat för våldsdrabbade och deras anhöriga.

Anders Lövgren

Hej,

Anders Lövgren. Gift med Carina.
Vi gifte oss på Arlanda 4 december 2019 och skulle den 17 dec ha en ceremoni på stranden då Carina fyllde 50 år.
Men den 12 dec kom massor av sms på telefonen och vi fick reda på att Phillip, Carinas son blivit skjuten till döds med 9 skott.
För oss blev allt svart men tur att vi kom i kontakt med RAV.
Jag engagerar mig i detta då det är jätte viktigt att det måste finnas ett bättre stöd för alla som är drabbade.
Jag är med som suppleant samt engagerad i styrelsen.

Therese Tengerström

Hej!

Jag heter Therese Tengerström och är dotter till Åsa Tengerström som mördades på nyårsdagen 2020 i Sundsvall i det så kallade ”nyårsmordet”.

 

Jag kom i kontakt med RAV senare samma år och har nu blivit medlem i styrelsen. Jag vill vara med och göra skillnad gällande samhällets stora avsaknad av stöd för anhöriga till våldsdödade. Där finns helt klart stora brister som jag tillsammans med RAV vill förändra och förbättra.

Ledamot och föreläsare

Eva Berglund

Hej,

Jag heter Eva Berglund. Min älskade son Mikael mördades i november 2017 av två så kallade “bröder” i en MC-klubb.

Vi vet inte varför han mördades och kommer nog aldrig att få veta heller. Mikael var en sökare och vid ca 36 års ålder hamnade han i detta. I dagens samhälle är grupptrycket stort och många individer känner sig vilsna. Det är alldeles för lätt att falla för fina ord och fagra löften. 

Vi får leva med livslång sorg och oändlig saknad. 

Dag Broberg

Jag, Dag Broberg, far till Mikael som mördades i det så kallade HA-mordet i Karlstad 2017.

Bor utanför Arvika och blev invald i styrelsen 2021. Min intention med att delta i styrelsen är för att kunna påverka politiker och styrande instanser till bättre förståelse för anhöriga till våldsdödade. Efter att tvingats genomgå procedurerna med Tingsrätt, Hovrätt och Högsta Domstolen inser jag att det finns mycket som bör förbättras inom svenskt rättsväsende. För att få ut skadestånd från de dömda måste de anhöriga själva vända sig till kronofogden, försäkringsbolag och ibland brottsoffermyndigheten. Men inte minst vill jag jobba för att RAV ska bli en mötesplats där anhöriga till våldsdödade ska kunna träffa andra i en liknade situation och att vi tillsammans mitt i sorgen ska kunna finna strimmor av ljus genom varandra.

Språkrör och ledamot

Anne Strand

Hej,

Mitt namn är Anne Strand och jag är mamma till tre barn, två döttrar och en son. April 2018 började våran mardröm, när polisen kom hem en morgon mellan kl 4–5 och meddelade att min yngsta dotter Evelina var avliden och en man satt häktad. Evelina fördes till Karolinska sjukhuset i Solna med ambulans, men hennes liv gick inte att rädda.

Efter en evighet (tyckte jag) fick polisen klartecken att vi kunde åka till Karolinska, för att få se våran dotter och bekräfta att det var våran Evelina, men då vi anlände var den tekniska undersökningen inte klar, så vi blir hänvisade till ett rum i väntan på att de slutförde undersökningen. Efter en liten stund kom en kvinnlig läkare och meddelade att de inte kunde rädda Evelinas liv och att vi skulle få se henne om en liten stund, med absolut inte röra henne så vi inte skulle förstöra några bevis.

Evelina  var 18 år och 15 dagar när då hon mörades på sin första date. 

Matilda Arnesdotter

Hej!

Jag heter Matilda Arnesdotter. Min närmaste vän blev knivmördad 2016 och mitt liv mörknade på en sekund. 2017 blev jag medlem i RAV och var på min första anhörighelg. Då förändrades mitt liv igen, långsamt blev det ljusare. Smärtan och alla frågor försvinner aldrig, men genom att vara i en tillåtande miljö bland andra med liknande erfarenheter, går det att hitta nya förhållningssätt. För mig har det varit viktigt att få sätta ord på det jag bär på inombords.

Nu är jag kontaktperson och ordnar anhörigträffarna i Västra Götaland. Hos oss går det bra att prata eller bara lyssna. På våra möten finns plats för såväl fula ord som tårar och skratt. Jag vill att du som mist en nära älskad i våldsbrott, ska känna dig så välkomnad som jag kände mig.

Genom att vara med i RAV:s styrelse vill jag också bidra till att utveckla samhällets stöd för anhöriga till våldsdödade.