Seminarium

Våra seminarium

Seminarium - Svartsjuka dödade mina barn och pappas barnbarn

På Internationella Brottsofferdagen på Clarion Hotell Sign Östra Järnvägsgatan 35 i Stockholm. RAV kommer även finnas på plats med informationsbord under hela dagen.

Seminarium - Brottsofferdagen 2020

För andra året i rad deltog RAV, i samarbete Brottsoffermyndigheten, på brottsofferdagen i Stockholm.

Seminarium - Brottsofferdagen 2019

Lyckat seminarium på brottsofferdagen 2019 i samarbete med Brottsoffermyndigheten (BROM).

Brottsofferkonferens - RAV föreläser

Carina Molin, RAV, kommer att föreläsa på brottsofferkonferensen i Sundsvall den 7 november 2019.

Seminarium - Brottsofferdagen 2018

RAV genomförde för andra gången ett seminarium på brottsofferdagen.

Seminarium - Brottsofferdagen 2017

RAV genomförde för första gången ett seminarium på Brottsofferdagen, på Norra Latin i Stockholm. Cirka 60 personer deltog från polisen, socialförvaltningar, Svenska kyrkan, SAMS, brottsofferjourer med många fler.

Språkrör, föreläsare och ledamot

Ewa-Britt Gabrielsen

Hej, jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle. Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.

Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.

Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.

Föreläsningen består av en bildpresentation av Marcus där man får lära känna honom medan jag berättar. Efter det följer ett bildspel med musik från platsen där allt hände och fram till domarna som avkunnades. Sist spelas en sång som Marcus bästa barndomsvän skrev den natten när han fick reda på vad som hänt. Efteråt får man ställa frågor. Föreläsningen tar cirka 60 till 90 minuter.