Föreläsning

Boka RAV som föreläsare

Livet kan förändras på en sekund, då man utsätts för det meningslösa våldet. Vi har för närvarande inom RAV tre föreläsare som berättar om vad som hänt dem och hur livet trots allt måste gå vidare.

Är du rektor, lärare på en skola, arbetsgivare, ansvarig inom polisen eller tillhör du någon annan viktig samhällsgrupp och som vill medverka till att försöka förhindra våldet. Boka en föreläsning med någon av oss i RAV.

RAV tar 6 000 kr för en föreläsning som är på mellan 60 och 90 minuter plus reseersättning. Detta ska täcka föreläsarens omkostnader och resterande belopp går till organisationen. Rabatterat pris för skolor och ungdomsverksamhet: 3 500 kr, eventuella resekostnader tillkommer.

Carina Westner
Carina-Westner

Carina Westner

Föreläsare

Hej! 

Jag heter Carina Westner och bor i Hudiksvall, där jag bott större delen av mitt liv. Den 22:a december 2016 blev min mamma, Vanja, brutalt mördad i samband med det så kallade dubbelmordet i Råbo. En för oss alla okänd psykiskt sjuk ung man, ville känna hur det kändes att mörda och offren blev min mamma och hennes granne Kjell. Under min föreläsning berättar jag bland annat om hur min familj fick veta att mamma var död, vad vi fick reda på samt om hur vi hanterade chocken och sorgen den första tiden efter dådet. Hur vi klarade vardagen helt enkelt. Allt är inte bara som det står i media vid mord – det är värre. 

Min föreläsning tar ca 60-90 minuter. Jag pratar fritt om händelsen samtidigt som ett bildspel står på. Jag läser även några rader ur min bok, vilken jag skrivit som ett steg i min bearbetning av sorgen. Alla frågor är välkomna och jag svarar på de jag kan.

Skicka en oförpliktande förfrågan

Skicka enkelt en förfrågan till oss via formuläret nedan. 

Språkrör, föreläsare och ledamot

Ewa-Britt Gabrielsen

Hej, jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle. Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.

Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.

Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.

Föreläsningen består av en bildpresentation av Marcus där man får lära känna honom medan jag berättar. Efter det följer ett bildspel med musik från platsen där allt hände och fram till domarna som avkunnades. Sist spelas en sång som Marcus bästa barndomsvän skrev den natten när han fick reda på vad som hänt. Efteråt får man ställa frågor. Föreläsningen tar cirka 60 till 90 minuter.