Anhörighelg 2015

RAV har den stora glädjen att inbjuda till 2015 års anhörighelg 
19 – 20 September på Vadstena klosterhotell

Eftersom Brottsoffermyndigheten även i år har nekat oss bidrag för vår anhörighelg, så måste vi ta ut en avgift på 1000 kr/pp för att kunna genomföra vår så populära helg. Resterande kostnad står RAV för.

I det priset ingår:

  • Lokalhyra 2 dagar med vatten, frukt och godis. 
  • Förmiddagsfika med nybakade bullar.
  • Enklare lunch med sallad, måltidsdryck och kaffe/te
  • Eftermiddags fika med nybakat
  • 2 – rätters middag
  • Övernattning med frukost
  • Lunch på söndag.

Även i år gästas vi av intressanta föreläsare.
För den som vill komma till Vadstena redan på fredag den 18 september, kostar rummen 500 kr/pp i dubbelrum och 800 kr/pp i enkelrum. Detta betalar ni själva.

Sista anmälningsdagen 30 juni

Platserna är begränsade. Så först till kvarn ………

Anmälan görs på bifogad blankett eller till
Rav1996@live.se

Blanketten skickas till

Ewa-Britt Gabrielsen
Stabbläggargatan 44
804 31 Gävle

Varm välkomna önskar RAV:s styrelse

Språkrör, föreläsare och ledamot

Ewa-Britt Gabrielsen

Hej, jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle. Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.

Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.

Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.

Föreläsningen består av en bildpresentation av Marcus där man får lära känna honom medan jag berättar. Efter det följer ett bildspel med musik från platsen där allt hände och fram till domarna som avkunnades. Sist spelas en sång som Marcus bästa barndomsvän skrev den natten när han fick reda på vad som hänt. Efteråt får man ställa frågor. Föreläsningen tar cirka 60 till 90 minuter.