Nyheter

Anhörigträff 1 juni 2024 i Göteborg

Kontaktperson: Matilda Arnesdotter

Anmälan senast:

Telefon: 073- 995 79 40 

Plats: Sensus lokal Drottninggatan 30

Tid: Kl: 11:00–15:00

Välkommen på träff!

Nya som gamla anhöriga medlemmar hälsas välkomna till anhörigträff i Göteborg. Träffen är för dig/er som är närmast anhörig till våldsdödad. Här finns inga krav om berättelser om man inte själv vill, bara vetskapen att omges av andra anhöriga kan räcka första gången. Alla anhöriga som finns med på träffen har alla genomgått helvetet i efterlivet och förstår din situation.

RAV bjuder på kaffe och smörgås.

Anmälan senast den 20 maj till Ewa-Britt Gabrielsen, 070-5341882 eller Matilda 073-9957940. Mejl går även bra, rav1996@live.se

Frågor om medlemskap vänligen kontakta Ewa-Britt.

Vi ses i Göteborg!

Glöm inte meddela oss om du inte kan komma!

Ta hand om varandra!

Språkrör, föreläsare och ledamot

Ewa-Britt Gabrielsen

Hej, jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle. Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.

Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.

Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.

Föreläsningen består av en bildpresentation av Marcus där man får lära känna honom medan jag berättar. Efter det följer ett bildspel med musik från platsen där allt hände och fram till domarna som avkunnades. Sist spelas en sång som Marcus bästa barndomsvän skrev den natten när han fick reda på vad som hänt. Efteråt får man ställa frågor. Föreläsningen tar cirka 60 till 90 minuter.