Nyheter

RAV medverkar i Almedalen 2017

I sorgens tid – tema Barn/ungdom

Hur kan vi stödja en förälder eller ett syskon när någon dödats genom våld? I vårt land blir många utsatta för så grovt våld att de dör. Hur kan man som syskon leva vidare när ens bror eller syster har mördats. Hur hanterar man förlusten av en förälder? Och hur kan man orka med den rättsprocess som ofta följer på en sådan händelse.

Kom och träffa RAV, Marie Johansson i SAMS tält H209, Hamnplan. Marie´s son Martin dödades 2007 i Göteborg. RAV har ett miniseminarium den 5 juli kl 10.00-10.30. På seminariet får du kontakt med anhöriga som mist någon anhörig genom våld. Vi berättar om RAV och dess verksamhet och hur vi kan hjälpa dig med stöd och råd. Eller kom en stund om du bara vill prata. SAMS satsar i år på att belysa situationen för barn och unga i sorg. Detta seminarium ingår in den satsningen.

SAMS står för “Samarbete för människor i sorg” www.samsorg.se

Välkommen hälsar RAV

Mer information om RAV finns på vår hemsida www.rav.se

För mer info om veckan i Almedalen:
http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/45708?redir

Dela nyhet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype

Fler nyheter

Inställda anhörigträffar

På grund av rådande Covid-19 så kommer vi tyvärr inte kunna genomföra planerade träffar innan sommaren. Vi är många som behöver träffas…

Läs mer »

Språkrör, föreläsare och ledamot

Ewa-Britt Gabrielsen

Hej, jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle. Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.

Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.

Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.

Föreläsningen består av en bildpresentation av Marcus där man får lära känna honom medan jag berättar. Efter det följer ett bildspel med musik från platsen där allt hände och fram till domarna som avkunnades. Sist spelas en sång som Marcus bästa barndomsvän skrev den natten när han fick reda på vad som hänt. Efteråt får man ställa frågor. Föreläsningen tar cirka 60 till 90 minuter.