Nyheter

RAV:s seminarium, brottsofferdagen 22 februari 2017

Inbjudan till brottsofferdagen

Ni inbjuds härmed till RAV:s seminarium på Norra Latin den 22 februari, kl 12.30 – 16.30. Antalet platser är begränsade så föranmälan krävs. En goodiebag kommer att delas ut vid ankomst.

Klicka på “läs mer” för vidare information

Program

13.00-13.30 Carina Molin, styrelseledamot i RAV, berättar om RAV:s verksamhet och arbete med att skapa förändringar i samhället för anhöriga till våldsdödade.

13.30-14.15 Thomas Bodström, advokat, berättar om möten med anhöriga till våldsdödade och vikten av kunskap om målsägandebiträdets roll hos polis, åklagare och målsägandebiträde. Okunskapen som ofta föreligger kontra arbetet som försvarsadvokat och försvara förövare.

14.15-14.30 Bensträckare med goodiebag.

14.30-15.15 Hasse Aro, journalist och programledare, som arbetat nära brottsoffer. Berättar om sina erfarenheter om möten med anhöriga till våldsdödade och rättssystemets påverkan på dem mm.

15.15-16.00 Björn Lagerbäck, legitimerad psykolog och grundare av Brottsofferjouren, berättar om människor i djup sorg och samhällets brister i att hjälpa och förstå anhöriga till våldsdödade.

16.00-16.30 Frågor och diskussion med föreläsarna och publik.

Anmälan görs senast den 16 februari till:
Ewa-Britt Gabrielsen, språkrör, telefon: 070-5341882 alt. ..

Seminariet riktar sig till samtliga samhällsroller som i sina uppdrag/tjänster kommer i kontakt med anhöriga till våldsdödade.

Adress:
Norra Latin, plan 2, rum 253, Drottninggatan 71 B, i Stockholm.

Sändlista

Akutmottagningarna i Stockholms region
Nämndemannaföreningen
Polismyndigheten
Åklagarmyndigheten
Domstolsverket
Socialförvaltningar i Stockholms region
Svenska kyrkan
Brottsoffermyndigheten
Brottsofferjourer i Stockholms region
Samverkan för människor i sorg (SAMS)
Tryggare Sverige

Varmt välkomna,
Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade

Dela nyhet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype

Fler nyheter

Inställda anhörigträffar

På grund av rådande Covid-19 så kommer vi tyvärr inte kunna genomföra planerade träffar innan sommaren. Vi är många som behöver träffas…

Läs mer »

Språkrör, föreläsare och ledamot

Ewa-Britt Gabrielsen

Hej, jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle. Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.

Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.

Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.

Föreläsningen består av en bildpresentation av Marcus där man får lära känna honom medan jag berättar. Efter det följer ett bildspel med musik från platsen där allt hände och fram till domarna som avkunnades. Sist spelas en sång som Marcus bästa barndomsvän skrev den natten när han fick reda på vad som hänt. Efteråt får man ställa frågor. Föreläsningen tar cirka 60 till 90 minuter.