Världens Chans

Ett lotteri som gör skillnad

RAV är en av förmånstagarna i nya rikslotteriet Världens Chans

Vi är en organisation som helt drivs av ideella krafter och detta ger oss en fantastisk möjlighet att växa och utvecklas för att kunna hjälpa och stödja familjer som mist en familjemedlem genom våldsbrott.

Varför ge 1kr/dag under 365 dagar i nya rikslotteriet Världens Chans? För att Världens Chans är ett ovanligt lotteri, ett lotteri som ger allt tillbaka; 50% till välgörenhet och 50% till din vinstchans. För att du hjälper 9 svenska hjälporganisationer att uppnå drömmar om ett bättre samhälle och hjälpa fler. För att Du själv får chans att vinna presentkort upp till 50.000kr i hela 365 dagar – som tack för att du engagerar dig. För att en liten insats av många gör skillnad. Världens Chans drömmer om att kunna få 100.000 hjälpare som kan ge 1, 2 eller 3kr/dag – är du en? Världens Chans lovar att återkoppla den nytta som alla tillsammans skapar.

www.varldenschans.se
@varldenschans finns även på Facebook och Instagram

95694826_10158304422143024_7737229025050886144_n

Ewa-Britt Gabrielsen

Språkrör, föreläsare och ledamot

Språkrör, föreläsare och ledamot

Ewa-Britt Gabrielsen

Hej, jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle. Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.

Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.

Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.

Föreläsningen består av en bildpresentation av Marcus där man får lära känna honom medan jag berättar. Efter det följer ett bildspel med musik från platsen där allt hände och fram till domarna som avkunnades. Sist spelas en sång som Marcus bästa barndomsvän skrev den natten när han fick reda på vad som hänt. Efteråt får man ställa frågor. Föreläsningen tar cirka 60 till 90 minuter.