Anhörighelg 2017

22-24 september
Plats: Rocksjöbadets Hotell & Restaurang, Jönköping

Varmt välkommen till RAV:s anhörighelg 2017 i Jönköping

Anhörighelg för nära anhöriga medlemmar
RAV vill härmed bjuda in till en efterlängtad anhörighelg med tid för samtal och omtanke. Anhörighelgen går även detta år i Dialogens tecken då vi vill ge våra medlemmar möjlighet till tid för Gemenskap, samtal och omtanke. Anhörighelgen syftar också till att sprida kunskap och lära av varandra om sådant som anhöriga till våldsdödade kan komma i kontakt med i processen efter händelsen.

När: den 22-24 september 2017
Start: 09.30 den 23 september
Avslut: 14.00 den 24 september
Plats: Rocksjöbadets Hotell & Restaurang, Jönköping

Målgrupp: Anhöriga till våldsdödade över 18 år alternativt i sällskap med målsman.
Under anhörighelgen står RAV för mat till en egenkostnad av 500 kr per person.

För frågor kontakta RAV:
rav1996@live.se eller Ewa-Britt Gabrielsen Tel 070-534 1882

Helpension
Under lördagen står RAV för efterlängtad anhörighelg med frukost, lunch, eftermiddagskaffe och tvårättersmiddag.
På söndagen bjuds det på frukost och lunch innan helgen avslutas. De medlemmar som checkar in under fredagen, står själva för eventuella matkostnader. Representanter från styrelsen kommer också att finnas på plats på fredag kväll.

Anmälan & frågor
Anmälan till RAV:s anhörighelg görs till ., senast den 15 juli. Går även bra att skicka brev till Ewa-Britt Gabrielsen, Stabbläggargatan 44, 804 31 Gävle.
Ange namn och vilken ort du bor på i din anmälan. Ange även om du är allergisk eller önskar vegetarisk mat, om du vill bo i enkel- eller dubbelrum samt om du avser att checka in på fredagen eller lördagen. Vi ser helst att familjemedlemmar delar rum.

Helgens innehåll
Lördag
09.30 – språkrören hälsar välkommen och introducerar helgen, med efterföljande presentation av styrelsen och övriga deltagare.
Under lördagen gästas vi av Göran Gyllenswärd, Psykolog – inriktning förlust, sorg, och bearbetning.
Övrig tid går åt till samtal på Deltagarnas villkor.
Under lördag kväll hoppas vi på att ordna en ljusmanifestation för att hedra våra våldsdödade anhöriga, lite beroende på väder och vind.

Söndag
09.00 – fortsätter vi med samtal på Deltagarnas villkor och avslutar med en sammanfattning och utvärdering av helgen.

Under helgen kommer de minnesflaggor som RAV:s medlemmar har sytt att visas.

Vägbeskrivning
Rocksjöbadets Hotell & Restaurang
Rekrytvägen 5 553 05 Jönköping
För mer information:
RAV:S hemsida
www.rav.se

500 kr betalas in vid anmälan till:
Pg: 177 84 32-3 eller Swish: 123 464 04 39
Märk inbetalningen med: Anhörighelg 2017 samt namn.

Sista anmälningsdag är 15 juli
Platserna är begränsade. Så först till kvarn……

Språkrör, föreläsare och ledamot

Ewa-Britt Gabrielsen

Hej, jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle. Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.

Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.

Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.

Föreläsningen består av en bildpresentation av Marcus där man får lära känna honom medan jag berättar. Efter det följer ett bildspel med musik från platsen där allt hände och fram till domarna som avkunnades. Sist spelas en sång som Marcus bästa barndomsvän skrev den natten när han fick reda på vad som hänt. Efteråt får man ställa frågor. Föreläsningen tar cirka 60 till 90 minuter.